Συμβουλευτική Γονέων

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε εσάς ως γονείς στο δύσκολο έργο σας να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, να αναπτυχθεί και να ωριμάσει.

Η συμβουλευτική δεν είναι σειρά συμβουλών αλλά συζήτηση

Βασικός ρόλος της συμβουλευτικής γονέων είναι ότι βάζει στο επικεντρο την ευαισθητοποίηση των γονέων και την αλλαγή της στάσης τους μέσα στην οικογένεια. Ο ειδικός ψυχολόγος/ σύμβουλος, ως εξωτερικός παρατηρητής, προσφέρει μία διαφορετική ερμηνεία – ματιά – στους γονείς κι έτσι μπορεί να ανοίξει εναλλακτικές διόδους αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος. Έτσι αλλάζοντας οι γονείς, αλλάζει και το παιδί.

Η συμβουλευτική γονέων έχει τη μορφή ατομικών συναντήσεων με ένα ειδικό και με τους γονείς (ή τον κηδεμόνα) του παιδιού. Πολλές φορές η συμβουλευτική γονέων γίνεται παράλληλα με την θεραπεία του παιδιού.

Συμβάλλετε στη θεραπεία του παιδιού σας

Η συμβουλευτική γονέων έρχεται να σας στηρίξει ως γονέα στο δύσκολο έργο σας να βοηθήσει το παιδί σας να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, να αναπτυχθεί και να ωριμάσει. Κατανοείτε καλύτερα το παιδί και τι μπορεί να το δυσκολεύει συναισθηματικά και έτσι παίρνετε τα κατάλληλα εφόδια ώστε να το στηρίξετε σε μια δύσκολη φάση, δίνοντας έμφαση και σε άλλες πλευρές, της προσωπικότητας του και της ζωής του.

Τα παιδιά κατα την αρχή της παρέμβασης έχουν συχνά χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τόσο τις σχέσεις με τους άλλους, όσο και τη μαθησιακή τους απόδοση. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να τα βοηθήσουν καθοριστικά να αναπτύξουν μία θετικότερη εικόνα του εαυτού τους.

Ένα προσωποποιημένο πλάνο θεραπείας

Στη συμβουλευτική γονέων οι γονείς φέρνουν προς συζήτηση οτιδήποτε τους απασχολεί σε σχέση με το παιδί.

Ο θεραπευτής σας θα σας καθοδηγήσει και θα σας εξήγησει ακριβώς το πλάνο που έχει διαμορφώσει.

Προγραμματίστε
σήμερα ένα
ραντεβού