Στέλλα Βλαχογιάννη

Ψυχολόγος

Η κα Βλαχογιάννη ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, λαμβάνοντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Νομαρχία Αθηνών το 2010.

Στην συνέχεια έλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα (Master of Science) στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία από το Πανεπιστήμιο Lyon 2 Lumière της Γαλλίας.

Αρχικά εργάστηκε ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος και μεταπτυχιακή ερευνήτρια στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και στην συνέχεια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα στο τμήμα ενηλίκων.

Έχει επίσης εργαστεί ως ψυχολόγος στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και έχει συνεργαστεί με σχολεία του ίδιου δήμου πραγματοποιώντας προγράμματα και δράσεις αγωγής υγείας για την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην κοινότητα.

Από το 2015 έως και σήμερα εργάζεται με ενήλικες, εφήβους και παιδιά σε δομές ψυχικής υγείας ενώ παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Χαλάνδρι. Στα πλαίσια της διαρκούς κατάρτισής της, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, ομάδων εργασίας και σεμιναρίων και συνεχίζει να επιμορφώνεται.