Online Λογοθεραπεία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η διαδικτυακή θεραπεία είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που ενεργοποιεί τη σύνδεση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου και ενεργοποιεί την επιτυχία!

remote sessions

Μέσω της διαδικτυακής θεραπείας δεν υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, μπορείτε να συνεχίζετε τις θεραπείες, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και βρίσκεστε.

Γιατί τα παιδιά μπορεί να
χρειάζονται διαδικτυακή θεραπεία?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται θεραπεία ομιλίας-γλώσσας.
Μερικές φορές η αιτία είναι άγνωστη, αλλά μερικές φορές μπορεί να σχετίζεται με ένα (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα προβλήματα:

Μάθετε Περισσότερα για τη λογοθεραπεία

Ομιλία (Speech)

Είναι η ικανότητα που διαθέτει ο άνθρωπος για να οργανώνει τις σκέψεις, τις ανάγκες και τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει (λεκτικοποιεί) μέσω συνδυασμού διαφορετικών συστημάτων, όπως γλώσσα, χείλη, πνεύμονες, λάρυγγας κτλ.
Μέσω της ομιλίας γίνεται η μεταφορά του γλωσσικού μηνύματος.

Με τον όρο ομιλία αναφερόμαστε σε τρία πράγματα: άρθρωση / φωνολογικές δεξιότητες, ευφράδεια λόγου και φωνής.

Εξετάζουμε την ικανότητα ενός παιδιού να:
*Να παράγει φυσικά μεμονωμένους ήχους και συνδυασμούς ήχων της γλώσσας του / της (άρθρωση).
*Να παράγει ομιλία με κατάλληλο ρυθμό, χωρίς να παρουσιάζουν τραυλισμό.
*Να παράγει ομιλία με κατάλληλη ποιότητα φωνής για την ηλικία του / της και το φύλο του /της.

Λόγος (Language)

Είναι το σύστημα συμβόλων, φωνητικού χαρακτήρα, που χρησιμοποιούν τα μέλη μιας γλωσσικής κοινότητας για να επικοινωνήσουν.

Είναι ένα γλωσσικό μήνυμα που μπορεί να μεταδοθεί μέσω της ομιλίας αλλά και μέσω του γραπτού λόγου. Μπορούμε να παράγουμε και να λάβουμε γλωσσικά μηνύματα.

Σύμφωνα με τον ASHA, ο λόγος, αποτελείται από κοινούς κανόνες και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

*Τι σημαίνουν οι λέξεις (π.χ. "αστέρι" μπορεί να αναφέρεται σε ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό τη νύχτα ή μια διασημότητα)
*Πώς να κάνει νέες λέξεις (π.χ. φίλος, φιλικό, εχθρικό)
*Πώς να βάλετε τις λέξεις μαζί (π.χ. «Η Μαρία πήγε στο νέο κατάστημα" Αντί «Η Μαρία πόδια κατάστημα νέο")
*Ποιοι συνδυασμοί είναι καλύτεροι σε διαφορετικές καταστάσεις ( «Θα σας πείραζε πάρετε το πόδι σας;" μπορούσε να αλλάξει γρήγορα για να "πάρε μακριά το πόδι σου, σε παρακαλώ!" Αν η πρώτη αίτηση δεν παράγει αποτελέσματα)

Τα επίπεδα του λόγου είναι:
*φωνολογία
*μορφολογία
*συντακτικό
*σημασιολογία
*πραγματολογία

(Πραγματολογία (Pragmatics) Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τη γλώσσα, λεκτικά ή μη, για να επικοινωνούμε με τους γύρω μας.
• Παράδειγμα μη ορθής χρήσης: -Έχετε ώρα? -Ναι)

Συχνές Ερωτήσεις για τη Λογοθεραπεία

Κατά τη διάρκεια μίας λογοθεραπευτικής αξιολόγησης, ο λογοθεραπευτής πραγματοποιεί μία σειρά δοκιμασιών και δραστηριοτήτων, παίζοντας και συζητώντας με το παιδί. Πραγματοποιείται αποκλειστικά από Λογοθεραπευτή/-τρια και ο τρόπος που πραγματοποιείται η αξιολόγηση διαφέρει ανάλογα με το περιστατικό. Τα στάδια της αξιολόγησης περιλαμβάνουν τη Λήψη ιστορικού, τη Στοματοπροσωπική εξέταση, τον Ακοολογικό έλεγχο και την Απόκτηση δείγματος λόγου, ομιλίας και φωνής.

Ο λογοθεραπευτής μπορεί να προβεί στη διάγνωση δυσκολιών άρθρωσης, δυσαρθρίας, δυσφωνίας, ρινολαλίας, εξελικτικής διαταραχής του λόγου, τραυλισμού, βραδυγλωσσίας, ταχυλαλίας, δυσφασίας, δυσφαγίας, δυσκαταποσίας και πραγματολογικών διαταραχών
Το παιχνίδι είναι το βασικό μας εργαλείο! Στόχος είναι το παιδί να αισθανθεί άνετα ώστε να μοιραστεί με τον θεραπευτή όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις.
Αρχικά ενημερώνουμε τους γονείς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Στην συνέχεια συλλέγουμε τα αποτελέσματα από τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε και τα καταγράφουμε σε αναλυτική έκθεση αξιολόγησης. Εκεί, καταγράφονται οι δυσκολίες, οι στόχοι και η συχνότητα θεραπειών που χρειάζεται να ακολουθήσει το παιδί.
Δυο είναι οι λόγοι! Ευελιξία και Ανεση.

Τέρμα η οδήγηση στα πολλαπλά ραντεβού και η ταλαιπωρία μέχρι να ετοιμαστούν τα παιδιά. Κάντε τη συνεδρία σας διαδικτυακά άνετα από το σπίτι ή οπουδήποτε είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο μέσω smartphone, tablet ή υπολογιστή. Αρκεί να έχετε ένα ήσυχο δωμάτιο, γρήγορο Internet και μία κάμερα.
Επιπλέον, Δεν χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε το δικό σας πρόγραμμα για να προγραμματίσετε τη θεραπεία, καθώς προσφέρουμε ευέλικτο ωράριο. Ο προγραμματισμός των θεραπειών είναι προσβάσιμος μέσω διαδικτυακών ραντεβού
Δεν χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε το δικό σας πρόγραμμα για να προγραμματίσετε τη θεραπεία, καθώς προσφέρουμε ευέλικτο ωράριο. Ο προγραμματισμός των θεραπειών είναι προσβάσιμος μέσω διαδικτυακών ραντεβού
Είμαστε ένας online χώρος με εξειδικευμένους και καταρτισμένους λογοθεραπευτές που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ταυτόχρονα την ευκολία των διαδικτυακών sessions.

Πιστεύουμε ότι η διαδικτυακή θεραπεία είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που ενεργοποιεί τη σύνδεση μεταξύ θεραπευτή και παιδιού και ενεργοποιεί την επιτυχία! Μέσω της διαδικτυακής θεραπείας δεν υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, μπορείτε να συνεχίζετε τις θεραπείες ακόμη και σε καθολικό lockdown λόγω Covid, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και βρίσκεστε έχετε την ευκαιρία να συνεργάζεστε με όποιον θεραπευτή επιθυμείτε.